Om Oss

Pingstliljans förskola är en väl inarbetad verksamhet, med mycket gott rykte som har bedrivit fristående förskola sedan 1989. Pingstliljan är belägen mitt i centrala Nybro bredvid Pingstkyrkan, med närhet till både skog och lekplatser. På vår utegård har vi ett stort gräsområde med balansbanor, gunghästar, klätterträd, fruktträd, pallkragar för odling, rutschkana och en asfalterad cykel slinga med vägskyltar. Vi har en större asfaltsplan där barnen kan cykla, spela bandy, sparka boll, hoppa hage med mera. Det finns också en rymlig sandlåda med en lekbåt och vattenbord, samt  ett eget område med gungor.

Förskolans innemiljö är uppbyggd med två spegelvända avdelningar bestående av rum med olika uppbyggda miljöer som ständigt utvecklas och förändras, samt större samlingsrum med matbord. På förskolan har vi en ateljé, där vi kan vara kreativa med olika tekniker och material. Vi har en stor lekhall med ribbstolar och andra motoriska utmaningar och vid behov har vi även tillgång till Pingstkyrkans lokaler.

Vi har vårt egna kök med egen kokerska, som alltid lagar god allsidig kost från grunden. Läs mer under fliken ”matsedel”, för veckans meny.

Förskolan är uppdelad i två avdelningar; Zebran och Giraffen. Båda avdelningarna har blandade åldrar, mellan 1-5 år. Verksamheten har totalt 38 inskrivna barn, 19 på vardera avdelning. Vi finns belägna centralt i Nybro med närhet till det mesta, vilket ger oss ett tvärsnitt av barn och familjer från olika sammanhang, kulturer och nationaliteter.

Till vår förskola är alla barn och familjer välkomna, oavsett bakgrund eller religiös tillhörighet. Vi tillämpar Nybro kommuns kösystem, taxa och avgifter.

Vår Profil

Vi drivs som en ideell förening med en kristen profil där stadens kyrkor ekumeniskt samarbetar via en gemensam styrelse som står bakom verksamheten. Kyrkorna som sitter med i styrelsen är; Nybro Församling, Madesjö Församling, Equmeniakyrkan och Pingstkyrkan. 

Vi erbjuder en verksamhet med en familjär stämning och korta beslutsvägar, via en engagerad och aktiv styrelse. Vi erbjuder barnen en rolig, lärande och trygg förskoletid, som ligger till grund för deras fortsatta utveckling genom livet. Vi möter barnen med värme och med en familjär, kristen värdegrund där vi lägger stor vikt vid alla människors lika värde, samt att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi som arbetar vill vara positiva och trygga förebilder för barnen.

Vår kristna profil speglas i verksamheten genom att vi t.ex. sjunger kristna barnsånger, vi ber alltid bordsbön innan vi äter våra måltider, samt att vi läser och berättar bibelns olika berättelser under våra guldsamlingar. Vi vill att barnen får med sig kunskap om våra kristna högtider och traditioner, vilket också är en del av vårt kulturarv.